Onze boerderij van Yvon Jaspers bevat zestig lekkere recepten van het land dat de BZV-presentatrice met vallen en opstaan bewerkt.
Dat Yvon Jaspers van koken (en eten) houdt, hadden we kunnen weten. Een paar jaar geleden bracht ze een kookboek uit geïnspireerd op de Scandinavische keuken: De keukentafel van het Noorden. Nu verschijnt Onze boerderij, een kookboek als spin-off van het succesvolle gelijknamige televisieprogramma.
Op de biologische boerderij van bevriende boer Gijsbert in Loenersloot zet Yvon haar eerste schreden als boerin. De plek waar haar jerseykoe Suus en kalfje Truus al staan. Haar laatste aanwinst: drie varkentjes. Ze zet er in het voorjaar haar camper (uit Onze Boerderij in Europa) neer, maakt een kampvuur, een comfortabel zitje en ziedaar: haar boerenbasecamp is een feit. Stap-voor-stap en met hulp van tal van (BZV-) boeren in haar netwerk, gaat ze aan de slag met vee, landbouw en alles wat hoort bij een klein boerenbedrijf.
Dat levert in een moeite door veel informatie op over de stand van de liefde bij heel veel oud-BZV-koppels. Maar al dat harde werk op het land levert natuurlijk ook producten op die je kunt verwerken in een voedzame en smaakvolle maaltijd. Onze boerderij van Yvon Jaspers bevat zestig recepten: lekker vers, duurzaam, met de seizoenen mee, van dichtbij, wat wil een mens nog meer in een tijd waarin we steeds meer op de kleintjes moeten letten en we steeds harder ons best moeten doen om de natuur zo min mogelijk te belasten?
BESTEL HIER JE KATTENBROKKEN, LEKKERE GEURTJES, SCHOOLSPULLEN, KEUKENGEREI, KLEDING, BOEKEN, MUZIEK, SPORTSPULLEN EN STEUN LEESBEEST.