De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog is een geweldig naslagwerk voor leesbeesten, maar vooral voor kijkkevers. Want: de Bosatlas staat bomvol met kaarten en infografieken die het verhaal van de Tweede Wereldoorlog vertellen.
Bij uitgever Wolters Noordhoff werken de beste infografiekenmakers van het land. En in tal van inzichtelijke infografieken pakken ze talloze onderwerpen bij de kop die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Geen lange lappen tekst, maar duidelijke kaarten, gedetailleerde infografieken en authentiek beeldmateriaal tonen de Tweede Wereldoorlog op een manier die je nog niet eerder zag.
De Bosatlas is allang geen gewone atlas meer. Er zijn tal van speciale atlassen, zoals die over duurzaamheid en De Wadden. De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog past in deze reeks: het geeft een brede kijk op de vijf oorlogsjaren in Nederland. Hoe zat de Jodenvervolging inelkaar? Wat gebeurde er na de oorlog met verraders? Hoe werkte de massale inname van fietsen en klokken? Maar er is natuurlijk ook aandacht voor de grote militaire operaties op Nederlandse bodem, zoals de slag bij Arnhem en de laatste schermutselingen tussen Duitsers en opstandige Georgiërs op Texel.
Maar deze Bosatlas maakt ook inzichtelijk hoe opkomende ideologieën in het interbellum, de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog, de voedingsbodem leggen voor het grote conflict. En hoe sterk de oorlog ook na 1945 doorwerkt in de wereldpolitiek. Met een herschikking van de politieke wereldkaart, de oprichting van de Verenigde Naties, dekolonisatie – oorlogen, de Koude Oorlog en vredesmissies.
Aan de Tweede Wereldoorlog kwam 75 jaar geleden een eind. De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog sluit af met een overzicht van vrijheid en onvrijheid in de wereld. Want niet overal op de wereld is het vanzelfsprekend om in vrijheid te leven.
De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog is een feest voor het oog en een schatkist van informatie die laagdrempelig wordt ontsloten.