De mulo was helemaal geen verkeerde start van je loopbaan. Dat blijkt uit De mulo, het nieuwe boek van Wim Daniëls.
Wim Daniëls is een van de grappigste taalvirtuozen die Nederland kent. Zijn Twitter-account staat vol taalgrappen, zijn columns (die hij vaak voorleest bij Spijkers met Koppen) knetteren van het schrijfplezier. Kortom, een schrijver waar je van geniet als je van taal houdt.
Daniëls heeft ook een compleet andere kant. Hij schreef al boeken over allerlei onderwerpen, maar het boek dat deze week verschijnt is bijzonder: De mulo. Het is eigenlijk het vervolg op het een paar jaar geleden verschenen De lagere school.
Dit onderwerp zal de complete volksstammen die (tot 1968) naar de mulo gingen zeker aanspreken. Het waren de gouden jaren, de tijd dat geluk nog gewoon was. Het was een school waar met name de arbeiderskinderen terechtkwamen. Al hadden ze de capaciteiten voor de hbs of het gymnasium, de mulo was voor de werkende klasse het aangewezen schooltype.
De mulo was helemaal zo gek nog niet. Het bleek al snel een gewilde en degelijke opleiding waar je ’tenminste nog iets leerde’. Voor heel veel mensen was de mulo de basis van een stevige maatschappelijke loopbaan. Sterker: drie premiers zijn ooit begonnen op de mulo. Daniëls beschrijft in dit boek de kleurrijke en bijzondere geschiedenis van de mulo. Natuurlijk kun je het wel aan Wim Daniëls over laten om dit verhaal toegankelijk en vlot te vertellen.
Nieuwsgierig naar dit boek? Vandaag besteld via de links in dit verhaal, morgen in huis.
Deze boeken vind je vast ook leuk.
Wist je dat je via Leesbeest korting kunt krijgen op allerlei artikelen van bol.com? Kijk maar eens bij deze aanbiedingen.