Het Koninklijk Huis van Herman Koch is eindelijk weer een nieuwe roman van de bestsellerauteur. Satire rond een koningshuis in tien bedrijven.
Het verhaal gaat over een koning (iedere gelijkenis met bestaande personages lijkt nou niet bepaald op toeval te berusten) die piekert over de toekomst. Zijn eigen toekomst, die van zijn dochter en van het koningshuis.
Met dat koningshuis gaat het allemaal niet vanzelf. Lang leek het erop dat het laatste uur binnenkort zou slaan, maar de patiënt wil maar niet sterven. De vraag is natuurlijk niet óf het koningshuis omvalt, maar wanneer. En hoe? Er zal geen guillotine aan te pas komen, maar opwekkend is het vooruitzicht niet. De koning in het Koninklijk Huis van voelt een toenemende leegte. De laatste keer dat een personage van Koch (in Odessa Star) een leegte voelde, eindigde hij in een vrij duister milieu. Hoe loopt het af met de koning in Het Koninklijk Huis?
Het Koninklijk Huis van Herman Koch: blind kopen
Koch schreef al voordat hij beroemd werd met Jiskefet. In Jiskefet waren zijn personages (naast de overdonderende Michiel Romeyn) vaak de wat onhandige, verlegen types met een scheve glimlach. Koch lijkt al zijn boeken te schrijven met die scheve glimlach. Ironisch, scherp, niet heel kwaadaardig, maar zeker niet zijig.
Afgaand op wat hij al heeft geschreven hoeft de lezer zich met Het Koninklijk Huis van Herman Koch niet te vervelen. Wie Koch kent, weet gemanipuleerd te gaan worden, met onweerstaanbare vertellers en superieure ironie, schreef NRC over Een film met Sofia. Blind kopen, tenzij u een azijnpisser bent, was het advies van De Standaard over Zomerhuis met zwembad. Voor het Koninklijk Huis van Herman Koch hebben we daar aan deze kant van de lijn niets aan toe te voegen.
BESTEL HIER ALLES VAN HERMAN KOCH
BESTEL HIER OOK JE PARFUM, LAPTOP EN ALLES VOOR SCHOOL.